Nieuw: LockIT Network Probe

Netwerkproblemen bevinden zich veelal op apparaten van eindgebruikers. Support engineers kunnen bij (netwerk) problemen vaak maar tijdelijk on-site onderzoek uitvoeren. Hierdoor kan het troubleshooting proces enorm tijdrovend en frustrerend zijn voordat er ook maar een oplossing in zicht is. Ondertussen blijft de business hinder ondervinden van een beperking in functionaliteit; men maakt immers beperkt of verstoord gebruik van bedrijfskritische applicaties.

Om een snelle oplossing te bieden kan de LockIT Network Probe geplaatst worden in het probleem netwerk. Deze is altijd op afstand bereikbaar en simuleert een apparaat van een eindgebruiker. Uniek aan deze netwerk probe zijn de gereedschappen die beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een analyse. De gereedschappen zijn bereikbaar via een overzichtelijke webinterface. De LockIT Network Probe verzameld gedetailleerde informatie over de gezondheid (maar ook de veiligheid van het netwerk). Deze verzameling van informatie wordt uitgevoerd als eindapparaat. Bedraad of draadloos.

Belangrijkste functies LockIT Network Probe:

 1. Uitgebreide meting als eind apparaat (opvoeren latency tests naar ieder willekeurig IP-adres, bijvoorbeeld: Datacenter, Azure, AWS, of ieder ander apparaat waarnaar of waarmee traagheid wordt ondervonden).
 2. Grafische troubleshooting: snellere correlatie en analyse mogelijk met als resultaat snellere vaststelling van mogelijke grondoorzaken van (netwerk) problemen.
 3. Extern te benaderen via remote desktop of remote terminal (intern), of via extra licenties publiek vanuit internet (remote desktop of remote terminal).
 4. In te zetten in als mirror network probe waarmee een uitgebreide analyse van netwerkverkeer mogelijk is.
 5. Zowel bedraad als draadloos aan te sluiten op het netwerk.
 6. Simpel & goedkoop.
 7. Compatible met andere analyse software (bijv. Wireshark of Cisco Netflow).
 8. Klein en onopvallende behuizing, beschikbaar in verschillende kleuren en dus overal te plaatsen.

Wat is het:

MiniPC met benodigde troubleshooting gereedschap:

 • Ping analyzer
 • Protocol analyzer
 • Protocol inspector
 • Traffic monitor

Deze gereedschappen zijn via een webinterface bereikbaar. Daarnaast is het mogelijk om troubleshooting gereedschap modulair uit te breiden.

Doelgroep: DevOps, Network Engineers, Consultants, IT Managers

Benodigde kennis voor setup:

 • Basis Linux kennis
 • Netwerk kennis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *