Het bedrijfsnetwerk is het kloppende hart van de bedrijfsvoering. Zonder een goede IT infrastructuur is het tegenwoordig onmogelijk om (kritische) bedrijfsprocessen te ondersteunen. Een aanval door hackers of een uitbraak van malware kan catastrofaal zijn voor de continuïteit. Wanneer uit risicoanalyses of ervaringen uit het verleden is gebleken dat uw bedrijf een potentieel doelwit is voor aanvallers, is de LockIT Security Monitoring een unieke oplossing om nieuwe aanvallen te voorkomen. Aanvullend bieden we SOC dienstverlening zodat wij de infrastructuur monitoren, hiermee is er ontzorging op security gebied.

Aanvallen detecteren

Met behulp van LockIT security monitoring worden verdachte activiteiten, een hackaanval of een uitbraak van ransomware vroegtijdig gedetecteerd. Door middel van van een overzichtelijk dashboard of alarmering bij security bedreigingen kan er adequaat en preventief gehandeld worden. Hiermee worden aanvallen voorkomen.

LockIT security monitoring biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Log management – Log data van toegevoegde IT componenten blijven voor een afgesproken periode beschikbaar. Dit is handig om eerdere aanvallen te analyseren en verbeteringen door te voeren voor de toekomst. Tevens wordt voldaan aan lokale regelgeving of zijn er één-op-één relaties te maken met bekende kwaliteit markt standaarden zoals ISO27001 en ISAE3402.
  • Security management – We maken gebruik van een database die continu gevuld wordt met (wereldwijde) nieuwe cyberdreigingen en potentiële aanvallen. Door gebeurtenissen continu te monitoren in de IT infrastructuur zijn we in staat (door middel van geavanceerde correlatie regels) bedreigingen vroegtijdig te herkennen en te voorkomen. Computercriminaliteit wordt op deze manier actief bestreden!

LockIT Monitoring & SoC

Onze unieke oplossing is op verschillende manieren te integreren in ieder IT landschap. Security monitoring is mogelijk:

  • Als een dienst of as a service (vanuit onze private Cloud)
  • Geïntegreerd in uw lokale bestaande bedrijfsnetwerk (on-premise)
  • Als private appliance in de Cloud (Amazon AWS of Microsoft Azure)

Voor al deze oplossingen geldt dat LockIT Consultancy de monitoring op kan nemen in het Security Operations Center (SoC). In het SoC wordt dagelijks door onze specialisten de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk in de gaten gehouden. Concreet: compleet ontzorgen van uw IT beveiliging. Hierdoor komt de focus weer te liggen op de dagelijkse bedrijfsvoering!

Neem contact met ons op voor meer toelichting op deze unieke oplossing.

Monitoring